Godny ruch na wodzie nad Szwecją.

Pas na skavsta.

Jako, że dzień wcześniej byłem po 3 tygodniowym obozie i mieliśmy zieloną noc, byłem bardzo zmęczony i ten dzień cały przespałem w stockholmie u koleżanki

Następny dzień.
Hmmm? Iść czy nie iść?

Sprawdzamy gdzie mamy dojechać.

No i już poranny spotting z Gondolen. :p

Jako, że fotorelacja jest zgapiona troche od ubiegłorocznej (http://www.epgd.net/forumepgd/viewtopic.php?t=1300) Kamila i Kuby, to Stomatol musi być.

ja na gondolen

Ulice Stockholmu

Uroczysta zmiana warty.

No i miałem już dużo zdjęć żołnieży, ale widze idzie kolejnych 3, a jako że fotorelacja miała być już zgapiona

Co ciekawe normalnie bym im nie zrobił fotki, ale poprzedniego dnia obszernie oglądałem fotorelacje Kamila i rozpoznałem
jednego z żołnieży i mu strzeliłem fote

No i tutaj widać, że faktycznie był ten sam koleś

W środku zamku poczułem się nawet jak u Siebie w domu

Niestety ta Pani podczas służby była niegrzeczna i musiała zdać broń

Teraz kolekcja lokalnego ptactwa.

A ten park to ten sam co Kamila

Trzeba przyznać, że może i Kamila ładniejszy, ale mój bardziej zielony

Dobry wóz

Będac w Stockholmie musiałem się oczywiście przejechać linią 69, Był to dzień (17.07) w którym pierwszy raz po 10 dniach zaczeły chodzić autobusy po strajku.

Próbuje wytłumaczyć jak się robi zdjęcie

Moja koleżanka Magda i ja.

Magda

Gröna Lund

Gondolen

Ratusz

No i na ratusz opłacało się wejść. 100 razy lepsze widoki niż z Gondolen. Co prawda z początku 2 godzinna kolejka zniechęcała, ale u góry super.

Pociąg

Spotting
Bez samochodu ciężko było dojechać na miejscówe spotterską na końcu pasa, ale wkońcu po godzinie się udało. Fajne miejsce, coprawda napoczątku padało,
później sie wypogodziło i zrobiła się wkońcu piękna pogoda pod koniec. Kilka zdjęć. Więcej wkrótce na serwisach lotniczych.
Co ciekawe przez 3h naszego pobytu tam przewineło się ok 60-70 osób przez miejscówe.

i machający piloci

No i nocne

no i na koniec już w Gdańsku

No i to tyle. Ogólnie cały wyjazd uważam za bardzo udany, poznałem mase super ludzi, świetne towarzystwo, napewno tam jeszcze wiele razy wróce.

Pozdrowienia