Obłożenie Direct Fly

...różne na temat naszego lotniska
B772LR
Kontaktowanie:

Obłożenie Direct Fly

Postautor: B772LR » czwartek, 13 kwie 2006, 11:27

Czy ktoś widział jak się miewa nasz nowy przewoźnik?

Słyszałem, że dziewiczy lot z Warszawy - dwie osoby,
a pierwszy lot do Wrocławia też tylko kilka.

Jak wygląda sprawa Berlina?

Dzielcie się swymi spostrzeżeniami.

(Osobiście trzymam kciuki za DF, jeśli Gdańsk będzie miał u nich dobry LF, może dołożą od czerwca Poznań)

Awatar użytkownika
KubaN
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: KubaN » czwartek, 13 kwie 2006, 13:51

Narazie się świetnie nie zapowiada... wczoraj było tyle paxów z Berlina i do Wawy że zmieścili się do Cessny Citation...
Pozdrawiam, JN

Obrazek

Awatar użytkownika
uki
Administrator Forum
Kontaktowanie:

Postautor: uki » czwartek, 13 kwie 2006, 15:57

to fakt narazie nie zaciekawie. miejmy nadzieję, że to tylko tak narazie bo to dopiero 3 dzień latania. fakt, że 11 z WAW przyleciały tylko osoby, 12 z Wrocka też 2 więc kiszka po całości. Jak niedługo zrobi się cieplej to może turyści zaczną z KRK latać. Na stronie www.directfly.pl na niektóre loty nie miejsc niby. zobaczymy jak będzie. ja osobiście życze tym liniom lotniczym jak najlepiej bo w końcu ktoś pomyślał o innych destynacjach krajowych niż WAW.
Serdecznie Pozdrawiam

Łukasz Marek (EPGD_Spotters)

Spotter

Postautor: Spotter » czwartek, 13 kwie 2006, 16:43

Dzisiaj i jutro SXF oraz WAW odwolane!!! Powod - brak chetnych!!!!

B772LR
Kontaktowanie:

Postautor: B772LR » czwartek, 13 kwie 2006, 17:23

Wawa odwołana aż do końca kwietnia ??? Tak wynika z systemu rezerwacyjnego...

Berlin raz poleci 15 kwietnia i potem dopiero 24 kwietnia...

Czyli zawieszają cały obieg samolotu zbazowanego w Gdańsku, lata tylko ten co śpi we Wrocławiu...

Spotter

Postautor: Spotter » czwartek, 13 kwie 2006, 17:33

No to niezle. Jak na sam poczatek maja takie oblozenie, to niestety, ale nie wroze im ciekawej przyszlosci. Chce, zeby latali, ale niestety, reguly wonego rynku sa bezlitosne!!!

Awatar użytkownika
Cani
Kontaktowanie:

Postautor: Cani » czwartek, 13 kwie 2006, 18:27

A czego kurcze oczekiwaliście, przecież to dawna Air Polonia, ci sami ludzie rządzą tą firmę, te same barwy firmowe, tylko nazwa inna. Wróżę im szybki upadek. Direct Fly do domu!! :x
Obrazek
Obrazek

Bartek

Postautor: Bartek » czwartek, 13 kwie 2006, 18:45

Szybko weszli, szybko wyjda z lotniczego biznesu. Porażka. :twisted:

Pitex
Kontaktowanie:

Postautor: Pitex » czwartek, 13 kwie 2006, 18:56

NIestety dzis Krakow 5 sob Wroclaw rowniez 5 osob :(

Cani pisze:Direct Fly do domu!!

Dlaczego tak uwazasz? Jachce zeby byly inne polaczenia niz tylko Warszawa, wykonywana przez monopoliste LOT. Direct jest/byl szansa na takie wlasnie kierunki!

Zycze im jak najlepiej!!

przyb
Kontaktowanie:

Postautor: przyb » czwartek, 13 kwie 2006, 19:59

Myślę, że przyczyna tkwi głównie w zbyt niskich nakładach na kampanie reklamową. W miastach powinny pojawić się bilboardy i tego typu reklamy. Tylko nieliczna grupa osób, oprócz zainteresowanych branżą jest świadoma istenienia takowych połączeń. Chciałbym jednak, żeby udało się jeszcze jakoś uratować te połączenia i całą linię lotniczą...

Spotter

Postautor: Spotter » czwartek, 13 kwie 2006, 20:45

Reklama naparwde moze zdzialac cuda. Dla nas i ludzi poniekad z branzy to jest oczywiste, ze taka linia jest. Ale dla zwyklych szaraczkow, to niestety - nic nie wiedza. I nie wystarcza jakies male ulotki, wzmianki w gazetach itp. Potzrebna jest duza, zmasowana reklama. Billboardy i duze ogloszenia w kazdej mozliwej prasie.

Najbardziej mi sie podoba reklama Wizz'a, ktora niebawem wam pokaze :lol:

Cani, nie wiem czemu im zyczysz zle. Ja im zycze jak najlepiej i mam nadzieje, ze nie zrezygnuja za szybko i w okresie wakacyjnym beda mieli przynajmniej te 60% oblozenia.

Awatar użytkownika
chavez
Kontaktowanie:

Postautor: chavez » czwartek, 13 kwie 2006, 21:24

Widziałem nawet 2 razy Smarta z reklamą W6 na ulicach :)
A reklamy Direct Fly ANI JEDNEJ NIGDZIE nie widziałem.

Pozdroofka

Spotter

Postautor: Spotter » czwartek, 13 kwie 2006, 21:51

Chavez, tego Wizz'a jest ... 15 sztuk!!! I to moim zdaniem najbardziej zwraca uwage.

Awatar użytkownika
KubaN
Moderator
Kontaktowanie:

Postautor: KubaN » czwartek, 13 kwie 2006, 22:06

Jeżeli się je spotka ;-) mi do gustu przypadła reklama Germanwings... na skrzyżowaniu Nowych Ogrodów i al. Zwycięztwa :) WIELKI plakat na ścianie domu... 8)
Pozdrawiam, JN

Obrazek

MaćkoE

Postautor: MaćkoE » czwartek, 13 kwie 2006, 22:52

Bydgoskie lotnisko było już przygotowane do świętowania otwarcia kolejnych połączeń z Europą. Linia Direct Fly, która je uruchamia, miała zacząć działalność na polskim rynku właśnie w środę. Po południu pasażerowie, którzy w czwartek mieli polecieć inauguracyjnymi lotami do stolic Niemiec i Danii, zostali nagle poinformowani, że w żadną podróż się nie wybiorą. Ich samolot miał awarię.
Na lotnisku w Łodzi, w czasie uruchamiania maszyny doszło bowiem do niekontrolowanego wzrostu temperatury silnika. - Zgodnie z procedurami musimy wyłączyć z eksploatacji ten samolot na jedną dobę. Czekamy na specjalistów ze Szwecji, którzy naprawią usterkę - informuje Sebastian Stępak, rzecznik prasowy Direct Fly.

Wbrew zapowiedziom w sobotę nie wystartują samoloty linii lotniczej Direct Fly z Bydgoszczy do Berlina i Kopenhagi. Przewoźnik odwołał wszystkie połączenia na tych trasach aż do końca następnego tygodnia.

- Niestety, awaria naszego samolotu okazała się dużo poważniejsza niż się wydawało. Jego naprawa będzie trwała kilka dni. Stąd tak duże opóźnienie - tłumaczy Sebastian Stępak, rzecznik prasowy linii. Zapewnia przy tym, że wszyscy pasażerowie zostali powiadomieni o odwołanych połączeniach. Mogli przebukować bilety na inny termin albo otrzymać zwrot pieniędzy.

Linia Direct Fly miała zadebiutować w naszym mieście już w czwartek, ale samolot saab 340 stanął na lotnisku w Łodzi i stąd całe zamieszanie. Loty z Bydgoszczy do stolicy Niemiec i Danii powinny ruszyć 25 kwietnia.

Źródło: Gazeta Wyborcza

Wróć do „Ciekawostki związane z EPGD”