Obłożenie Direct Fly
-
- Kontaktowanie:
Witam
Jeśli chodzi o promocję Directfly to niestety wygląda to beznadziejnie.
Dowiedziałem się o istnieniu tej linii tylko dlatego, że sam się zainteresowałem i szperałem sobie po stronie lotniska w rębiechowie..
Niestety chyba niewiele osób spoza tej branży wiedzą o tym, że coś takiego powstało...
Poza tym ceny są niestety nieco za wysokie - koszt lotu do warszawy powinien byc porównywalny z pierwszą klasą inter city, czyli w 2 strony trochę ponad 200zł.
Najniższa taryfa Directfly wychodzi 392zł w 2 strony brutto.
Czy ktoś może orientuje się jakie są koszty wypuszczenia takiego samolotu na trasę np. gdansk - waw (pomijając koszty obsługi call center, biur itp itd)?
Jeśli chodzi o promocję Directfly to niestety wygląda to beznadziejnie.
Dowiedziałem się o istnieniu tej linii tylko dlatego, że sam się zainteresowałem i szperałem sobie po stronie lotniska w rębiechowie..
Niestety chyba niewiele osób spoza tej branży wiedzą o tym, że coś takiego powstało...
Poza tym ceny są niestety nieco za wysokie - koszt lotu do warszawy powinien byc porównywalny z pierwszą klasą inter city, czyli w 2 strony trochę ponad 200zł.
Najniższa taryfa Directfly wychodzi 392zł w 2 strony brutto.
Czy ktoś może orientuje się jakie są koszty wypuszczenia takiego samolotu na trasę np. gdansk - waw (pomijając koszty obsługi call center, biur itp itd)?
-
Jest jakas reklama. Dzisiaj sluchajac HIT FM, uslyszalem jak Direct Fly sponsoruje jakis program, audycje, czy jakas impreze (nie jestem do konca pewien). Z tego co zdazylem zauwazyc, powyzszego radia nie sluchaja tylko osoby mlode, ale rowniez wiele w wieku starszym. Moze nie jest to najlepsza forma reklamy, ale zawsze cos
Mam nadzieje, ze na tym nie poprzestana i bedzie tego znacznie wiecej.
Co do cen - zgadza sie, ze sa wysokie. Tez mi sie nie podobaja. Chcialem sie pzreleciec Directem do WAW, czy KRK, ale niestety - za drogo. Juz wole leciec LOT'em i przy okazji nabic sobie mile Miles&More.
Jednak nie zapominajmy, ze Direct nie celuje w segment tanich przewozow, ale jego glownym celem jest pozyskanie pasazerow kupuajcych bilety w ostatniej chwili. W LO takich ceny ksztaltuja sie naparwde na wysokim poziomie. Direct moze byc tanszy.

Co do cen - zgadza sie, ze sa wysokie. Tez mi sie nie podobaja. Chcialem sie pzreleciec Directem do WAW, czy KRK, ale niestety - za drogo. Juz wole leciec LOT'em i przy okazji nabic sobie mile Miles&More.
Jednak nie zapominajmy, ze Direct nie celuje w segment tanich przewozow, ale jego glownym celem jest pozyskanie pasazerow kupuajcych bilety w ostatniej chwili. W LO takich ceny ksztaltuja sie naparwde na wysokim poziomie. Direct moze byc tanszy.
-
- Kontaktowanie:
Spotter pisze:(...)W LO takich ceny ksztaltuja sie naparwde na wysokim poziomie. Direct moze byc tanszy.
NIe koniecznie, ostatnio w birze sprawdzalismy roznice w cenie na polaczeniu do Krakowa Lotem i Directem. Ku mojemu zdziwieniu, Lotem wyszlo niestety taniej o 20 zlotych

-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
maare pisze:Czy obłożenie u Directa choć troche nabrało rozpędu? Dalej biednie to wygląda?
Do berina nadal jest kiepsko bo lata po 5 osob

Ale za to Wroclaw i Krakow ida coraz lepiej! Wroclaw prawie zawsze powyzej 10 osob, maksymalnie polecialo 15. Krakow idzie tez dobrze tak w okolicach 10 osob jest zawsze! Rekord to jest 29 osob na przylocie z Krakowa, z meczu wyjazdowego wracaly koszykarki Lotosu

Warszawa odwolana do minimum 14 maja.
-
- Kontaktowanie:
Wróć do „Ciekawostki związane z EPGD”