Miałem pojechać do Ostrawy ale w ostatniej chwili ekipa mi się rozsypała i ostatecznie, na pocieszenie, pojechałem z kumplem do Malboro. Jak się potem okazało nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło bo w Ostrawie lało, w Malboro pogoda była piękna a miejscówka którą dostaliśmy od rzecznika prasowego wprost wymarzona. Jeszcze raz wielkie podziękowania!
Jak powszechnie wiadomo do Malborka nie jeździ się po zdjęcia w locie bo raz że zawsze daleko do celu a dwa że mają tam dziką termikę nawet w środku lodowatego dnia. Nie wiem jak oni to robią ale zawsze tak tam jest. Niemniej statyka i kołowania były warte siedzenia kilka godzin pod hangarami.

1. Żeby nie było, też czasem suwaczkami przesuwam

2. Czasem tęsknię za starym malowaniem suczek

3. Kołowanie do pokazu

4. Goście

5.

6.

7.

8.

9. I lokalsi ...

10. Pytanie za 100 punktów: ile czerwonych lampek ma na grzbiecie MiG-29?

Wątek mocno rozwojowy bo mam tego na dysku duuużo więcej. Niestety znaczną część nie wolno mi pokazać bo dali nam lizaka i zakazali z folijki odwijać. Znaczy się staliśmy koło stojanki dwóch par dyżurnych, F-16 i MiG-29 obwieszonych ostrą amunicją, itp. ale mamy absolutny zakaz pokazywania tego materiału publicznie.
Technicznie wszystko robione Nikonem D7200 + Sigma Sport z wyjątkiem statyki i porannej impresji robionej Sigmą 10-20.
Obróbka, poza impresją, tradycyjnie czyli przyciachane do rozmiaru.
Dla miłośników większych rozdzielczości: https://drive.google.com/open?id=0B6o_u ... WRVMFFuQlU