Oto, co znalazlem na stronie naszego portu:
Port Lotniczy Gdańsk Sp. z o.o.
80-298 Gdańsk , ul. Słowackiego 200
ogłasza przetarg nieograniczony powyżej 60000 euro
na rozbudowę Terminala Pasażerskiego Portu Lotniczego im. Lecha Wałęsy w Gdańsku przy ul. Słowackiego 200 wraz z niezbędną infrastrukturą w ramach projektu „Modernizacja Terminalu Pasażerskiego w Porcie Lotniczym Gdańsk im. Lecha Wałęsy w związku z dostosowaniem lotniska do wymogów Porozumienia z Schengen I Etap i II Etap - kontynuacja projektu „ Dostosowanie terminalu pasażerskiego w Porcie Lotniczym Gdańsk im. Lecha Wałęsy do wymogów Porozumienia z Schengen”.
Specyfikacja Istotnych Warunków Zamówienia w cenie 500 PLN jest do nabycia
w sekretariacie Portu Lotniczego, 80-298 Gdańsk , ul. Słowackiego 200.
Ogłoszenie o przetargu ukazało się w Biuletynie Zamówień Publicznych Nr 54 z dnia 2006.03.02 pozycja 11364.
Ofertę należy złożyć w terminie do 27.04.2006 r. do godz. 900.
Otwarcie ofert nastąpi w dniu 27.04.2006 r. godz. 905 w sali konferencyjnej, pokój Nr 4.
Dodatkowych informacji udziela Kierownik Terminala Pasażerskiego Marek Krajka,
telefon 058 348 11 54.
Jestem ciekaw, czy to tylko ma dotyczyc przebudowy wewnatrz, czy rowniez jakiejs rozbudowy/dobudowy. Mam nadzieje, ze to drugie. W koncu zacznie sie u nas cos dziac. Ciekawe, jak to bedzie wygladalo po rozbudowie?
Rozbudowa terminala raczej pewna
-
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
- chavez
- Kontaktowanie:
przyb pisze:Pitex pisze:Z tego co slyszalem rozbudowa ma polegac na powiekszeniu terminala w strone plyty!
Co!? Tylko żeby to się nie skoczyło jakąś architektoniczną porażką, w stylu tak u nas lubianej PROWIZORKI...
Taką jak T2 na EPWA w kolażu z buraczkowym namiotem? Obawiam się że to całkiem możliwe, aczkolwiek mam nadzieję, że ktoś tu jednak myśli.
Ciekawe ile ma przybyć w stronę płyty, bo jeśli dużo to terminal straci proporcje. Zresztą uważam że jakiekolwiek ingerowanie w bryłę terminala naruszy te proporcje. Jestem zdania że powinien powstać nowy budynek - T2.
Pozdroofka
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
garść kolejnych informacji na temat rozbudowy
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/new ... news=19230
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/new ... news=19230
Wróć do „Ciekawostki związane z EPGD”