Czy Wizz Air ma jakieś specjalne względy w kontroli zbiżania?
Od pewnego czasu widzę, że czesto ich samoloty dostają jakieś specjalne skróty (moeże dzięki nowemu radarowi na EPGD?). Z moich obserwacji wynika, że większość samolotów podchodzi wg. procedury tzn. znad KRT lecą w kierunku Pruszcza i tam dopiero robią zwrot na kierunek 270, a Wizz często robi zwroty dużo wcześniej (często kręcąc nad Ujeściskiem lub Chełmem).
Czy jest to celowe dziłanie, czy tylko jakieś przypadkowe wydarzenie, ewentualnie moja nadinterpretacja?
Skróty WizzAir
-
- Kontaktowanie:
baku pisze:visual 29 robia. duzo lataja do nas to znaja juz lotnisko i dlatego
A co z innymi, którzy dużo latają? Kiedyś często latałem wieczorami z Kopenhagi i załoga wydawała się znajoma, ale podejście było raczej proceduralne, bez skrótów.
P.S. Oczywiście miało być kierunek 29 a nie 27, taka literówka (cyfrówka?!)
-
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
- chavez
- Kontaktowanie:
Wizza bardzo często widzę robiącego w ten sposób i szczerze mówiąc, tylko Wizza. Bardzo widowiskowo to wygląda z mojego okna jak w takim pięknym skręcie idzie
Jak kupię dłuższy obiektyw to zacznę go focić.
Apropo's ciekawych podejść wizualnych, kiedyś w późną listopadową noc lecąc SK z CPH podchodziliśmy na 11 i pogoda była nienajlepsza a lądowanie profesjonalne.

Apropo's ciekawych podejść wizualnych, kiedyś w późną listopadową noc lecąc SK z CPH podchodziliśmy na 11 i pogoda była nienajlepsza a lądowanie profesjonalne.

Wróć do „Ciekawostki związane z EPGD”